Absolutely we loved these little loaf cakes with passion fruit!
I was cleaning the fridge and discover I had two frozen bags with passion fruit.
(And always I have passion fruit's recipes )
You can bake with frozen or fresh passion fruit.
If you buy fresh passion fruit select ones withwrinkled skinas they are the ripest.
I love how smell passion fruit ...
Source : I love coconut cream
Ingredients
1 teaspoon lemon zest
125 grams butter room temperature
1 cup caster sugar
2 eggs
3/4 cup cup heavy cream or greek yogurt
2 cups all purpose flour
2 teaspoons baking powder
Glaze
1/4 cup caster sugar
lemon juice
1 passion fruit or
two tablespoons frozen passion fruit
Method
Preheat the oven to 180°c (375°F) and grease and line a 20 cm loaf tin or three littles .
Cream butter, sugar and lemon zest until light and fluffy.
Add eggs, one at a time, beating well after each addition.
Add all purpose flour, baking powder and heavy cream or yogurt and mix until combine.
Pour batter into a prepared loaf tins and bake for 40 minutes or until a skewer inserted into the middle return clean.
Glaze
To make glaze, heat lemon juice, passion fruit pulp and sugar in a small saucepan.
Stir and bring to the boil the remove from heat and allow to cool.
Drizzle glaze over cooked loafs and allow to cool in tin.
Print recipe here
En español
Cake de maracuya
Este cake de maracuya es absolutamente delicioso y super fácil.
Se puede ocupar maracuyá congelada (en supermercxados) o natural.
Lo hice en tres moldes pequeños pero se puede usar uno solo de un largo aproximado de 20 cm.
Solo tener en cuenta que cuando se usan moldes pequeños la coccion es más rápida.
Ingredientes
1 cucharadita de ralladura de limón
125 gramos de mantequilla temperatura ambiente
1 taza de azúcar en polvo
2 tazas de harina sin polvos de hornear
2 cucharaditas polvos de hornear
Glaseado
1/4 taza de azucar glass
jugo de limon
1 maracuya
o 2 cucharadas de maracuyá congelado
Preparacion
Precalentar el horno a 180°c y preparar el molde de 20 cm o tres moldes pequeños.
Hacer un batido cremoso con la mantequilla, azucar y ralladura de limon.
Agregar los huevos de a uno batiendo cada vez.
Agregar la harina, polvos de hornear y crema o yogurt.
Vaciar este batido a un molde de 20 cm o tres pequeños.
Hornear por 40 minutos o hasta que al insertar un palito salga seco.
Glaze de maracuya
En una olla pequeña mezclar y calentar el maracuyá, azucar y limon.
Revolver hasta que hierva un poco y despues dejar enfriar.
Cuando este frio y se retiren los cakes del horno bañar con este glaze los queques y dejar reposar antes de cortar.
Comments
Post a Comment